Віра Олександрович

Сусідські «війни» у Тернополі доводять людей до суду (фото, відео)

Про сусідські «війни» за територію між висотками дізналися депутати Тернопільської міської ради. Для цього їм навіть не довелося залишати залу засідань – люди із претензіями прийшли просто на сесію.

Доповідав із цього питання 6 вересня начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

Снимок_карта
Снимок_карта

Питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Київська, 11 Б ОСББ «Київська, 11 Б» розглядали серед перших із довгого переліку земельних.

Гевко
Гевко

Депутатам запропонували затвердити за об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку «Київська, 11 Б» проект землеустрою щодо відведення ділянки площею 0,1932 га для обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Але це спричинило дискусію у залі. До трибуни, зокрема, пішов представник іншого ОСББ, розташованого по сусідству, – Леонід Чайка. Виявилося, що в ОСББ «Затишна оселя, 11» із Київської, 11 А - проти майбутнього рішення міської ради.

Чоловік стверджував, що межі між двома ОСББ не узгоджені. Окрім того, є проблема із дитячим майданчиком, що тепер залишається без власника. Адже цю територію під свою опіку не взяло і третє ОСББ, яке «виходить» у той же внутрішній двір. Щоб з’ясувати усі подробиці справи, міський голова Сергій Надал попросив пояснень у керівника депутатської комісії із питань ЖКГ і одночасно – керівника приватного підприємства, що було балансоутримувачем усіх вказаних будинків. Галина Гевко, у свою чергу, зауважила, що жодних порушень у документах не бачить.

- Пане, коли ви встановлювали шлагбаум у себе, запитували у людей по сусідству, чи вони згодні? – запитала Леоніда Чайку пані Гевко. – Ми видавали їм папери на основі наявної у нас документації. Там накладання меж немає!

Слова колеги, схоже, переконали депутатів. Тому вони дружно дали 30 «за». Представниця ОСББ «Київська, 11 Б» Наталія Гусак не приховувала своєї радості – аж стрибала.

Київська1
Київська1

Отже, ОСББ «Київська, 11 Б» вже отримало в постійне користування ділянку (кад. номер 6110100000:05:002:0123) площею 0,1932 га. На оформлення відповідної документації є 2 місяці. Однак міська рада відразу виставила кілька обмежень. ОСББ, зокрема, зобов’язали:

- дотримуватися цільового використання земельної ділянки;

- здійснювати благоустрою території та прилеглої до неї, відповідно до технічних умов і плану благоустрою, погодженого управлінням ЖКГ;

- утримувати в належному технічному, санітарному стані тротуари та проїзди, розміщені на земельній ділянці;

- дотримуватися принципів добросусідства без права огородження місць загального користування і земельної ділянки тощо.

Київська2
Київська2

До речі, опонент відреагував на це доволі спокійно, але заявив, що справа – вже й так у суді, тож ОСББ «Затишна оселя, 11» буде і надалі відстоювати свою позицію. Тому рішення депутатам доведеться рано чи пізно переглядати. Про найцікавіше на цьому засіданні сесії «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео