У тернопільській галереї виставка про смутні й сумні почуття (фото)

DSC_4554

Цими днями у тернопільській галереї «Бункермуз» відкрили виставку молодого київського митця Дмитра Красного «Як я провив минулого лютого». 

Автор про твори говорить коротко:

- Ці роботи передають ті смутні й сумні почуття, які переслідували мене. Це своєрідна спроба описати свій внутрішній бестіарій.

Власне, якщо ви зашпортались об назву виставки, то саме такою вона й має бути — від слова «вити». А до бестіарію відсилає велика кількість химерних тварин на картинах. Тут є кілька пташок і котів, чотириногі тварини без голів, купа тих, котрих ідентифікувати не можливо. Здається, найпозитивніший синій кролик, але не думаю, що з ним так просто.

Найпростіше було б написати, що роботи нагадують зарисовки зі снів з їхніми невпорядкованими та зацикленими на собі сюжетами, мо, десь і так. А ще тут саме час згадати, що на підлозі галереї теж були малюнки, виконані вугіллям. Антропоморфні та зооморфні незакінчені фігури, ламані лінії, сходи — вони перегукувались із тими, що на стінах. Так що здавалось, наче ти в просторі, напхом-напханому образами, котрі тобі не зрозуміти, й залитому по вінця темними водами підсвідомого, з котрих тобі не вибратись. Така-собі приватна кунсткамера, ага. Додайте те, що малюнки на підлозі стирались й деформувались, а частина вугілля зачіпалась за підошву — тому із цього стану бентежності годі вирватись.

DSC_4533
DSC_4533

DSC_4536
DSC_4536

DSC_4546
DSC_4546

Анна Золотнюк

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео