Про ностальгійний зв'язок з Єрусалимом розкажуть у Бучачі

71230358_1625234334278692_6794269058293301248_n

22 вересня о 17:00 Літературний центр імені Аґнона запрошує на відкриту лекцію і презентацію «80 років роману «Гість на одну ніч: ностальгійний зв'язок поміж Єрусалимом і Бучачем», яку представить Джефрі Сакс – директор із досліджень Дому Аґнона в Єрусалимі.

Подія відбудеться у Арт-Двір Бучач / Art Dvir Buchach.

Роман Нобелівського лауреата з літератури Ш. Й. Аґнона «Гість на одну ніч» – це яскрава ілюстрація Бучача у період поміж Першою і Другою світовими війнами. Аґнон описує Бучач того часу з його особливостями, проблемами і викликами, які постали перед містечком. Це роман про Бучач і його мешканців, а разом з тим, це також роман і про Єрусалим. Наскільки міцний цей зв'язок, наскільки важливий Бучача для Аґнона – все це можна буде довідатися під час презентації.

Раббі Джефрі Сакс працює в Домі Аґнона в Єрусалимі директором з досліджень, а також є редактором серії The S. Y. Agnon Library у видавництві The Toby Press (США). Дім Аґнона – будинок, який Аґнон збудував у Єрусалимі та в якому постійно мешкав. Сьогодні це музей, де збережено автеничний інтер'єр та безліч матеріалів, які стосуються літературної спадщини Аґнона.

Вхід вільний.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео