Чортківській пожежній станції – 120 років! (фоторепортаж)

DSC_0854

У середу, 18 вересня, у пожежно-рятувальній частині Чортківського району (ДПРЧ-6) відбувались урочисті заходи приурочені Дню рятівника та 120-й річниці створення пожежної служби у Чорткові. У місцевому краєзнавчому музеї збереглися дані про те, що так звана Straz pozarna (пожежна служба) існує у Чорткові з вересня 1899 року.

Привітати чортківських рятівників зі святом прийшли представники духовенства, міської та районної влади, керівництво ДСНС у Тернопільській області та чортків'яни. Міський голова Володимир Шматько, звертаючись до представників однієї з наймужніших професій, зазначив:

«Історія чортківської пожежної частини – героїчна! І вона буде продовжуватись, бо є Ви! Є люди, які по житті готові рятувати інших. І Ви робите це з честю та гідністю. За це вам низький уклін та велика подяка від всієї громади міста Чорткова і від мене особисто».

А також вручив подяки найкращим у цьому році рятувальникам та подарував пожежно-рятувальній частині сертифікат на 40 тис. грн.

Преосвященний владика Димитрій (Григорак) подарував чортківським рятувальникам освячену ікону, а дітвора із ДНЗ «Чебурашка» підготувала цікавий танцювально-пісенний сюрприз, який розчулив кожного. Рятувальники із відповіддю не забарились, віддячивши дітям – прокатавши їх у справжньому пожежному автомобілі.

Цікаво, що з нагоди 120-річчя пожежної служби у Чорткові четверо ентузіастів (із Чорткова, Кам’янця-Подільського та Пробіжної) вирішили безкоштовно, а головне оригінально оновити одну з веж, яка колись слугувала оглядовою, а тепер є частиною адміністративного корпусу. Місяць клопіткої праці дав результат – непримітна вежа тепер безперечно стане однією з улюблених туристичних атракцій міста.

На муралі (саме так називається художній розпис зовнішніх стін будівель) зображено могутнього пожежника, котрий бореться із вогняним драконом. Розміри стінопису вражають: у висоту – 16 метрів, у ширину – понад п'ять. Загалом – не багато не мало – 180 квадратних метрів.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«246068,246069,246071,246072,246073»]

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео