Ланівчанам покажуть фільм про гірську жінку на війні

Культурний центр Єловицьких запрошує ланівчан відвідати показ фільму «Гірська жінка: на війні». Показ відбудеться у неділю, 29 вересня у приміщенні центру. Початок — о 19:00.

«Гірська жінка: на війні» — копродукційний україно-французько-ісландський трилер 2018 року, режисера Бенедикта Ерлінґссона. Фільм брав участь в конкурсній програмі «Тиждень критики» та отримав нагороду Консорціуму письменників і композиторів (SACD). Стрічку було обрано як фільм-відкриття 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройшов з 14 по 21 липня 2018 року в Одесі. У вересні 2018 року фільм було висунуто від Ісландії претендентом на 91-шу премію «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації за найкращий фільм іноземною мовою.

Сюжет:

Хатла — диригентка хору, їй за п'ятдесят, однак за лаштунками тихої рутини вона веде таємне життя пристрасної захисниці екології. Коли Хатла планує свою найбільшу та найсміливішу операцію, вона отримує неочікуваного листа, який змінює все. Її заявку на усиновлення дитини нарешті схвалено, і на неї чекає маленька дівчинка з України. Оскільки Хатла готується покинути роль диверсантки та захисниці нагір'я, щоб втілити мрію про материнство, вона вирішує здійснити ще одну фінальну атаку, щоб завдати руйнівного удару алюмінієвій промисловості. Показ фільму здійснюється з дозволу компанії «Solar Media Entertainment» в рамках проекту «Кінолекторій» за підтримки Тернопільської кінокомісії, Держкіно України спільно з Лановецькою міською радою.

Вхід вільний!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео