У п‘ятницю громадський транспорт Чорткова буде безкоштовним

o_1cr4kch6qc5kbb21s381nublmha-e1553091423861

У п'ятницю, 20 вересня, у рамках Європейського тижня мобільності проїзд у громадському транспорті Чорткова, який обслуговує АТП-16142, буде безкоштовним із 8:00 до 13:00.

Про це йдеться на сторінці Чортківської міської ради.

Європейський тиждень мобільності – це популяризація сталих видів транспорту, яка заохочує  громади в рівній мірі враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Окрім безкоштовного громадського транспорту, в рамках тижня мобільності у Чорткові заплановано:

- марш за клімат – спільна загальноміська хода вулицею С.Бандери для привернення уваги до найбільшої екологічної загрози — зміну клімату та природних катаклізмів (аномальні температури, засухи, шквальні урагани), пов’язані з нею. Старт о 10:00 біля Домініканського костелу.

- відкрита лекція «Правила дорожнього руху для велосипедистів». Знання ПДР (Правил дорожнього руху) та їх дотримання є важливими складовими безпеки користувачів велосипеда. Початок лекції о 11:00 біля Домініканського костелу.

- перегляд художнього фільму «Гірська жінка на війні». Фільм про 50-річну мешканку Ісландії на ім'я Хатла. Всі знають її, як диригента невеликого хору. Але за цим добропорядним образом ховається завзята екоактивістка, яка бореться з алюмінієвим заводом. Щоби захистити природу, вона готова і високовольтні дроти перерізати, і підкласти вибухівку, і з лука постріляти. Початок перегляду о 12.00 в приміщенні музею–їдальні  «Пан Чартковський».

- велопробіг «Чортків та його околиці». Велоклуб «Каденс-Чортків» та Чортківська міська рада запрошують всіх мешканців нашого міста разом закрити велосезон у Чорткові завдяки спільній веломандрівці (12 км) .Старт о 12:00 з площі Героїв Євромайдану (центральна площа). Завершення пробігу буде по справжньому смачним і веселим, бо всі учасники візьмуть участь у Pasta Party.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео