Чортків’янам потрібно укласти новий договір на вивезення сміття

69704000_2357875184472858_7585482612097941504_n

У Чорткові протягом останнього часу відбувається своєрідна «сміттєва революція». Окрім того, що змінилось підприємство, котре вивозить тверді побутові відходи, мешканці міста, які живуть у приватних будинках, більше не користуватимуться загальними баками для сміття. Вони повинні придбати індивідуальні контейнери.

Оскільки договір із ПП «Катруб», котре вивозило сміття три роки, закінчився, всім мешканцям міста потрібно укласти новий договір на вивезення твердих побутових відходів із КП «Чортківський ККП» (вул. Гончара, 21). Також це можна зробити у відділі ЖКГ та благоустрою міської ради (нульовий поверх). Необхідні документи: копія паспорта та ідентифікаційного коду.

Також цікаво, що Чортків переходить на планово-подвірну систему збору сміття. Кожен власник приватного будинку повинен придбати індивідуальний сміттєвий контейнер. Бак знаходитиметься на подвір’ї, а у день вивезення сміття ви повинні викотити його на дорогу. Така система вже давно успішно практикується у низці країн світу.

Купити контейнери можна в магазині «Молоток» (вул. В. Великого, 31А), «Все для дому» (вул. Ринок) чи замовити в Інтернеті. До слова, вартість одного сміттєвого бака об’ємом 120 л становить орієнтовно 700-1000 грн.

Оскільки придбати контейнер за таку суму можуть собі дозволити не всі, у рамках Програми «Поводження з ТВП на території м. Чорткова на 2018-2020 рр.» міська рада за кошти платників податків через систему державних закупівель «ProZorro» закупляє баки для пільгових категорій населення, а саме:

- інвалідам І та ІІ групи;

- сім’ям учасників війн;

- багатодітним та малозабезпеченим сім’ям;

- одиноким пенсіонерам.

Аби претендувати на отримання бака, слід звернутись у відділ ЖКГ та благоустрою міської ради (нульовий поверх) із відповідною заявою, а також надати копію паспорта та ідентифікаційного коду, документ, що підтверджує інвалідність. Одинокі пенсіонери та малозабезпечені сім’ї повинні також надати акт про матеріально-побутові умови від депутата округу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео