Тернопільський літератор презентуватиме книгу про контрабандистів

70808887_472060440309180_8935487796412416000_n

Завтра, 26 вересня, у Тернополі презентуватимуть книгу Конрада Янчури «Контрабандисти», яку переклав відомий тернопільський літератор Юрій Матевощук.

Презентація відбудеться за участю Юрія Матевощука, який розповість про усі тонкощі перекладу книги та цікаві факти. Для самого ж Конрада Янчура – це дебютна прозова книжка.

– Двоє хлопців з маленького села біля Любачова нещодавно стали контрабандистами. У багажнику синього пассата вони перевозять через український кордон сигарети «Прима», горілку «Хлібний дар», цукерки, халву та кетчуп. Сенсей, локальний ватажок цього бізнесу, намагається «підняти» своїх підопічних на вищий рівень. У грі з’являється таємничий вантаж для Едо з Пшемишля… «Контрабандисти» – це не тільки трилер про провінційну мафію. Це також загальна картина підкарпатської провінції, де панує анархія і ксенофобія. Після прочитання перших п’яти сторінок тексту, мені одночасно хотілося плакати і блювати, з усвідомленням того, що я ненавиджу Польщу і більше не хочу тут жити. Якщо автору йшлося саме про такий ефект, то йому це вдалося, – ділиться після прочитаного Кая Путо, журналістка, редакторка та перекладачка.

До слова, захід відбудеться у книгарні «Є», що на Валовій. Початок – о 19:00. Вхід вільний.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео