Депутат нового скликання зустрілася з керівництвом Байковецької громади

acfc5df55aad944bffe64b2f3248476c

24 вересня до Байковецької сільської ради з робочим візитом завітала народний депутат Верховної Ради Україна 9 скликання, Голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України – Людмила Марченко.

Під час зустрічі особливу увагу приділили питанню реверсного фінансування. За словами сільського голови Анатолія Кулика, це особливо болюче питання для Байковецької ОТГ. Суть проблеми полягає у тому, що Держстат України применшує реальну кількість населення, яке проживає на території громади, і користується цифрами перепису населення 2001 року. У зв’язку з цим, громада  щорічно відраховує у бюджет держави близько 14 млн. грн. Більше того, у наступному році до Байковецької громади приєднується ще три села.  Тож цей факт потрібно врахувати у бюджетах усіх рівнів на 2020 рік.

У відповідь депутатка зазначила, що буде звертатися у відповідні органи для врегулювання ситуації. Окрім того, за її словами, найближчим часом  буде здійснений перепис населення України. А це, в свою чергу, сприятиме вирішенню багатьох проблемних питань.

Також Людмила Марченко наголосила про свою готовність усіляко сприяти громаді в усіх її починаннях, зазначають на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео