Орест Сарматський

На Тернопільщині навчають розвивати туризм в ОТГ (фоторепортаж)

У Тернопільській області започатковують низку заходів, спрямованих на розвиток туризму в громадах.

«Туризм, як інструмент залучення інвестицій для розвитку територій ОТГ» – така тема семінару, який провів Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

– Упродовж двох днів учасникам семінару презентуватимемо успішні практики реалізації туристичних продуктів Байковецькою, Золотниківською, Теребовлянською та Тернопільською громадами, які найбільш вдало розвивають туризм. Наш край має конкурентоспроможний рекреаційний потенціал. Саме тут – найбільша кількість в Україні замків – понад 30, інших пам'яток історії, архітектури та культури. Проте, цей потенціал ще не достатньо ефективно використовується більшістю громад області. Тому за допомогою низки семінарів, виїздів в ОТГ, хочемо виправити таку ситуацію, – розповів  керівник Тернопільського ЦРМС Віктор Литвинчук.

У рамках дводенного семінару було організовано телеміст з Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування.

Під час його проведення радник з питань регіонального розвитку Георгій Федорук поділився думками про перспективи розвитку туризму в громадах. Також присутні поспілкувалися з начальником відділу туризму Тетерівської ОТГ Валентиною Дверник.

Учасники семінару побували у Духовному центрі в Зарваниці, де його ректор отець Володимир Фірман розповів про співпрацю із Золотниківською громадою щодо розвитку релігійного та паломницького туризму.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео