Оксана Бучко

Чому тернополянам варто читати в магазинах

222

Зробити покупки продуктів довшими в часі, але кориснішими, радить тернополянам фітнес-тренер Антоніна Богачук. Для цього доведеться почитати складники на упаковках. Серед них слід розпізнати продукти-табу.

- Є складники, на які треба звертати увагу і оминати їх стороною, - пише Антоніна. - Отож, я, переважно, не купую продукти, у яких є:

1. Рафінований цукор. А він є у більшості продуктів. Про шкоду цього продукту, думаю, не потрібно говорити. І якщо є альтернатива - я однозначно вибираю без цукру. Наприклад, йогурт я беру без наповнювача, бо тільки у ньому відсутній цей складник.

2. Рафінована олія, пальмова олія. Так звані трансжири, які призводять до розвитку тяжких захворювань.

3. Пшеничне борошно високого гатунку. Воно, як і рафінована олія, очищене від всього корисного і наносить тільки шкоду.

Такі покупки виключають зі списку багато продуктів. Але результат того вартий, переконує тренер.

- Одного разу я забігла в супермаркет взяти щось на перекус, рука потягнулась за пачкою печива, я перевернула упаковку, подивилась на склад і побачила все вище перераховане. І це не говорячи вже про консерванти, різні хімічні добавки та емульгатори, - додає Антоніна. - Так, список продуктів значно вкорочується, якщо слідувати цим правилам. Але у вас є вибір - або бути здоровим та струнким, або ні в чому собі не відмовляти і не витрачати сил та часу на пошук нормальних продуктів у супермаркеті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео