Що тернополянам необхідно знати про заняття спортом восени?

іг

Для поціновувачів спорту поганої погоди не існує. Тому сьогодні ми поговоримо про головні правила бігунів, яких варто дотримуватися у холодну пору.

Правило перше: пийте багато води

Правило друге: ретельно підбирайте одяг

Бігати в парку, кататися на велосипеді чи займатися на вуличних тренажерах можна ще на початку осені. Але для таких активностей краще утеплитися. Тож віддавайте перевагу білизні, яка утримує вологу (бавовна – не найкращий варіант в даному випадку). Також хорошим вибором стане термобілизна.

Правило третє: робіть тривалі тренування

Влітку для підтримки форми досить займатися по 40 хвилин тричі на тиждень – в теплий період часу ми рухаємося більше (водні види спорту, пляжний волейбол, прогулянки по парках). Восени час тренувань варто збільшити до години.

Правило четверте: не забувайте про розминку і розтяжку

Восени і взимку м’язи менш пластичні, тож розминайтеся близько 20 хвилин. На розтяжку також виділяйте більше часу –  це допоможе уникнути мікророзривів. Розтягуйтеся до, під час і після тренування.

Правило п’яте: робіть заминку

Заминка дозволить знизити больові відчуття і уникнути дискомфорту після заняття.

Правило шосте: не розпочинайте бігати восени, якщо раніше ви цього не робили

Зниження температури навколишнього середовища – стрес для організму. А будь-яке додаткове навантаження може знизити імунітет. Залиште пробіжки на свіжому повітрі до весни.

Правило сьоме: приймайте гарячий душ після тренування

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео