Віра Олександрович

Брехня на Тернопільщині декому обходиться надто дорого

Гривні

Митні правопорушники вже поповнили бюджет Тернопільщини на 368,8 тис. грн.

Про це повідомили на Тернопільській митниці ДФС.

- За 8 місяців фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 70 протоколів про порушення митних правил, - звітують фахівці. - Причому 47 протоколів стосувалися перевищення встановленого Митним кодексом строку доставки товарів до органу доходів і зборів призначення, 9 – за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України із приховуванням від митного контролю, по 5 – неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких ще не закінчили, або з товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем, а також - за перевищення строку тимчасового ввезення товарів.

Решту протоколів склали у зв’язку із недекларуванням товарів, що переміщуються через митний кордон України, через зберігання, перевезення чи придбання товарів, ввезених на митну територію України з приховуванням від митного контролю, а також дії, спрямовані на неправомірне зменшення розміру належних до сплати митних платежів.

- Із початку року, за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці, до державного бюджету перерахували 368,8 тис. грн, - уточнюють на митниці. – Наші фахівці розглянули 57 справ про порушення митних правил і винесли постанови про притягнення особи до відповідальності у вигляді штрафу в сумі 470,7 тис. грн.

До суду, до речі, передали 7 справ про порушення митних правил.

- Із метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю та митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав направили 11 запитів, - додають митники.

За цей час надійшло 8 відповідей від митних органів іноземних держав. За їхніми результатами на митниці відкрили 5 справ про порушення митних правил на загальну суму 3 млн 399,4 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео