Віра Олександрович

Як податківців у Тернополі навчали добропорядності і культури

Правила_ф

Для фахівців Головного управління ДПС у Тернопільській області нещодавно провели особливе навчання. Цього разу вони слухали лекцію про правила етичної поведінки.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Нагадаємо, ДПС України затвердила такий «кодекс» своїм наказом 2 вересня.

Отож, головний державний інспектор сектору з питань запобігання і виявлення корупції ГУ ДПС в області Оксана Наконечна наголосила на неухильному дотриманні вказаних правил. Вона докладно розповіла про те, що фахівці податкової служби зобов’язані вживати заходи щодо запобігання корупційним і пов’язаним із корупцією правопорушенням, запобігати та врегульовувати конфлікт інтересів, дотримуватися вимог фінансового контролю тощо.

- Працівники зобов’язані сумлінно, компетентно, результативно і відповідально виконувати свої посадові обов’язки, проявляти ініціативу, а також не допускати ухилення від прийняття рішень і відповідальності за свої дії та рішення, – каже лекторка. - Податківці повинні виконувати свої посадові обов’язки неупереджено, незважаючи на особисті ідеологічні, релігійні, політичні або інші погляди, не надавати будь-які переваги і не виявляти прихильності до окремих фізичних чи юридичних осіб, громадських, релігійних та політичних організацій.

Оксана Наконечна наголосила на обов’язковому і неухильному дотриманні працівниками посадових обов’язків та загальновизнаних етичних норм поведінки. Такі фахівці повинні бути взірцем добропорядності, вихованості і культури, дотримуватись високої культури спілкування, із повагою ставитись до прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео