Віра Олександрович

На Тернопільщині торгували поштучно і на розлив

Ліцензія

Близько 400 ліцензій анулювали на Тернопільщині за порушення у торгівлі алкоголем і тютюном. Причому частину дозволів скасували за продаж такого товару неповнолітнім.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж 8-ми місяців цього року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в області провели 170 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, – розповідають у податковій. – До порушників застосували фінансові санкції на суму 2 млн 629,6 тис. грн.

Відтак фахівці встановили 172 порушення норм Закону від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

– Виявили, зокрема, 95 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні, – звітують у податковій. – Крім того, було 24 факти роздрібної торгівлі цигарками поштучно. Мали місце і 20 випадків реалізації алкоголю на розлив для споживання на місці.

Податківці встановили також таке порушення, як роздрібна торгівля алкогольним напоями та тютюновими виробами без марок акцизного податку, без ліцензії тощо.

– Із початку року анулювали 393 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, – уточнюють у податковій. – Причому 12 із них скасували за продаж тютюну і випивки неповнолітнім.

До речі, підприємці Тернопільщини наразі використовують 4584 ліцензії на реалізацію алкоголю і тютюну.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео