Оксана Бучко

Тернопільщина утримує свій статус лідера замкового туризму

71223338_1463403183838199_8072822054274990080_n

Всесвітній день туризму почали святкувати 27 вересня після прийнятого рішення на сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації у 1979. Нагадаємо, Тернопільщина увійшла в топ-7 туристичних напрямків України у 2019 (згідно з дослідженнями Асоціації індустрії гостинності України). Наша область також  є лідером замкового туризму.

– Щоб утримати ці статуси, область активно працює над покращенням туристичної інфраструктури навколо найцікавіших історичних пам’яток, – пише віце-президент Торгової Палати – ICC Ukraine Тарас Демкура. – До речі, екскурсія старовинними замками буде ще більш цікава та захоплююча, якщо вирушити туди на одному з ексклюзивних авто «Ретро-Кортежу Тернопіль». Це перший в Україні клубу, колекція якого налічує більше 20 старовинних автомобілів, що не мають аналогів в Україні. Кожна машина має відношення до визначних постатей минулого століття та свою неповторну і цікаву історію, яка вирізняє її з-поміж інших. Етно-галерея «Спадок» нагадає нам про нашу багатовікову культурну спадщину,а творчіть всесвітньо відомого скульптора українського барокко 18 століття Яна-Георга Пінзеля дуже надихає.

Також Тарас Демкура подає декілька цікавих фактів про туризм:

– слово «туризм» з’явилось у Франції в XVIII ст., у перекладі воно означає щось на кшталт «мандрівка заради задоволення», тому кожен із нас має пряме відношення до цього свята. Ми все своє життя подорожуємо –  навіть коли ідемо на роботу чи з роботи – це може стати пізнанням чогось нового та невідомого у своєму місті;

– перший готель all inclusive був ідеєю бельгійця доктора Жерара Бліца і з’явився понад 60 років тому на одному з островів Карибського басейну;

– першу валізу на колесах винайшов співробітник компанії United States Luggage Бернард Девід Садоу в 1972 році;

– туризм є третьою за величиною, після хімічної та паливної, галуззю економіки. Лише за минулий рік міжнародні кордони перетнуло близько 1,5 млрд чоловік. Передбачається, що до 2030 року ця цифра складе 1,8 млрд.

Вибір читачів за тиждень

Відео