Збараж став переможцем конкурсу програми «U-LEAD з Європою»

7971b75a0d71a9732a17dd29285d63e4

За рахунок коштів програми «U-LEAD з Європою» передбачається створити Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) при Збаразькій міській раді.

Програма передбачає ряд напрямків підтримки. По-перше, інституційна підтримка ЦНАП: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців. По-друге, матеріальна підтримка: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну/зонування ЦНАП.

Також надаються спеціальні види допомоги, що включають налаштування електронної системи керування чергою та мобільний ЦНАП. Програма “U-LEAD з Європою” є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації, що фінансується та реалізовується за підтримки Європейської Комісії, Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку (Німеччина), Міністерства закордонних справ Данії, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства закордонних справ Польщі, Міністерства закордонних справ Швеції.

Пріоритетним завданням Програми залишається підтримка створення ЦНАП в ОТГ та в громадах, які перебувають у процесі об’єднання. Бюджет напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» у 2016–2020 рр. становить близько 30 млн євро.

Децентралізація влади в Україні передбачає не просто передачу повноважень для надання послуг, не лише фінансових ресурсів, а надання якісних адміністративних послуг, адже реформується місцеве самоврядування. Центри надання адміністративних послуг  в об’єднаних територіальних громадах дають змогу покращити та спростити доступ громадян до таких послуг, зробити отримання таких послуг більш зручним для споживачів, що є необхідною передумовою створення сервісної держави, додає Тернопільська обласна рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео