Оксана Бучко

Уродженка Тернопільщини пропонує свій розбір президентських англопольотів

3e

Недостатнє представлення команди, неправильна структура речення в компліменті, а потім ще й зізнання у своїй не надто добрій англійській – так розмовляв Президент Володимир Зеленський із Томом Крузом. Проаналізувала уривок із зустрічі уродженка Тернопільщини Яна Козаченко, яка викладає англійську мову.

Той випадок, коли не можу стояти осторонь, пише Яна. На першій зустрічі з моїми відомими і поважними англоспортсменами ми завжди проговорюємо персоналізовані сценарії «про себе», «про свою команду», «про свій бізнес» тощо. Я глибоко переконана, що відтренований до автоматизму початковий «скрипт» (акторською мовою) щонайменше дасть декілька секунд (а це надзвичайно багато), щоб обміркувати наступний хід розмови. Пропоную вам «Розбір президентських англопольотів»:

- комплімент мав би звучати: You look good! / You look handsome (для чоловіків, хоча всеодно звучить дивно)/pretty/beautiful (для жінок);

- до представлення команди варто віднестися більш серйозно, бо той факт, що «я їх знаю/вони мої друзі», не окреслює фаховості людей, з якими ми проходимо часто «Крим і Рим»: I would like to introduce [first and last name] / This is [first and last name] / I’d like you to meet [first and last name] + my [position].

- «Sorry for my English» про це написано купу статей, як і про те, що це «ритуальне вибачення» автоматично послаблює тебе в очах партнерів. Ба більше, цією фразою ми «виставляємо прожектор» на свою слабку сторону і стоїмо в центрі усього. Мова це не коштовний діамант на шиї для прикраси, це інструмент, що працює або злагоджено на вас, або з огріхами (відомими лише вам) і ліквідувати можете їх лише ви. Тому, якщо вже не змогли на мить зустрічі підготуватися і натерти до блиску «свою англійську», то вже грайте красиво і впевнено докінця, не акцентуючи на недосконалості.

Як повідомляє Офіс президента, під час зустрічі Том Круз повідомив Володимиру Зеленському, що зацікавився українськими локаціями для фільмування одного зі своїх нових кінопроектів, пише BBC News Україна.

Фото, відео BBC News Україна

Вибір читачів за тиждень

Відео