5 Липня 2020, Неділя


Погода
Погода в Тернополі 6 липня

Один із зразків виборчого бюлетеня матиме 2 колонки (фото)

У Чорткові триває будівництво багатофункціонального спортивного майданчика (фото)

Діти із Підгороднього отримають нову початкову школу

Тернопільщина тримається на дрібних підприємцях та їхніх податках

Тернополяни платитимуть менше за гаряче водопостачання

У Бережанах в понеділок кілька годин не буде води

У Тернополі запрацювала єдина інформаційно-довідкова служба

В Україні створять м’ясо-ковбасний кластер (Агроновини)

З понеділка у Заліщиках розпочинає роботу госпіталь для учасників бойових дій

Жителів Тернопільщини попередили про правила, за якими тепер треба жити

Волонтерство за кордоном як спосіб пізнати себе. Досвід тернополянки Світлани Фаленди

Відео
Тернопільські спортсмени показали, як готуються до чемпіонату світу та олімпійських ігор 2022 (фото, відео)

Відео
На Тернопільщині мальовничі руїни повертають до життя (фото, відео)

Фоторепортаж
На Тернопільщині ігнорують карантинні обмеження (фоторепортаж)

У вихованців тернопільського садочка – COVID-19, заклад на карантині

Терміново
На Тернопільщині тридцята смерть від COVID-19

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Ар-деко в інтер’єрах (фото)

Ще 44 людини захворіли на коронавірус впродовж доби

За що Іван Пунько похвалив усіх жителів Тернопільщини

Відео
Вбивці відомого із Тернопільщини депутата відповіли перед законом сповна? (відео)

Це цікаво
5 липня в історії Тернопільщини

4 Липня 2020, Субота


Погода
Погода в Тернополі 5 липня

Фотофакт
У тернопільському парку раніше мали «Океан» з дельфінами (фотофакт)

Жителька Чортківської громади відсвяткувала 100-річчя (фото)

Громади Тернопільщини розвиватимуться стратегічно

Фоторепортаж
Прогулянка Тернополем. Кахля, що зникає (фото)

Письменник з Тернополя започаткував номінацію в міжнародному літературному конкурсі

Тернополяни можуть дешево полетіти у Чехію та Італію

БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу

Про штрафи, борги і можливість їх списати розповіли жителям Тернопільщини

Мер Чорткова навчатиметься у Національній академії при Президентові України

Україна втричі наростила імпорт свинини (Агроновини)

Фотофакт
У Тернополі водій на службовому авто припаркувався посеред дороги (фотофакт)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Розети костелів (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Тернопільська поліція святкує 5-ту річницю створення (фото)

Фотофакт
У Тернополі через ДТП на проспекті Злуки затор (фотофакт)

Дехто на Тернопільщині може нарватися на штраф у 2 мільйони гривень

У Тернополі ледь не побили зухвалого водія таксі (фотофакт)

Тернопільські правоохоронці закликають тернополян бути обережнішими

На Тернопільщині знову зафіксували збільшення кількості хворих на коронавірус

Це цікаво
Тернополяни мають можливість поспостерігати за рідкісним небесним явищем

На Тернопільщині ігнорують дозволи ФІФА та УАФ

Це цікаво
4 липня в історії Тернопільщини

3 Липня 2020, П’ятниця


Погода
Погода в Тернополі 4 липня

Чоловік, який виманив понад 1 млн грн у жителів краю, сидітиме у в’язниці

Володимир Труш відзвітував про зроблене у майбутньому

35 мільйонів гривень виділить держава на населені пункти Тернопільщини, де негода завдала шкоди (відео)

Тернопільські ресторатори не згодні із обмеженням роботи закладів 

Один із університетів Тернополя посів 2-ге місце серед кращих педагогічних закладів України

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Закарпатська паприка дозріла раніше через спеку (Агроновини)

Майже всі жителі села Велика Добронь, що на Закарпатті, поколіннями вирощують солодкий перець та переробляють його на паприку. Цього ж року урожай дозрів на два тижні раніше через спекотне літо.

Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Перець, що вирощують у селі, називають Добронським на честь села. Він солодкий та м’ясистий, що робить його ідеальним для переробки на приправу. Зараз у селі триває сезон збору та сушіння урожаю.

Через літню спеку перець цього року вродив гірше, ніж минулого. Але він ароматніший і якісніший.

Селяни кажуть, що перець – це примхлива культура і роботи з ним вистачає на весь рік. У лютому висівають насіння, у травні переносять розсаду у відкритий грунт, потім вносять добрива. Поливати рослини потрібно щодня.

Сушать перець на сонці.

– Мої предки теж так розвішували дозрілий перець під хатою. Молодь, на жаль, дедалі частіше виїжджає на роботу за кордон. Але той, хто залишається, без вирощування солодкого стручкового перцю життя не уявляє. Це наш заробіток, – розповідає житель села Іван Вінда.

Селянин Шандор Надь вирощує солодкий перець на 0,01 г. Дозрілий перець збирає щотижня. Перець чоловік складає у продовгуваті прозорі мішки та розвішує сушитися. Цього року урожай збирали вже двічі, щоразу по 40 мішків.

– Я добре знаю, що сохнучи на сонці, перець стає кращим. Така паприка найбільш якісна, – зазначив він.

Окрім солодкої паприки, у Великій Доброні вирощують і гостру.

Із 10 кг сирого перцю виходить 1 кг сухого. Стільки ж виходить і паприки. За сезон у селі вироблять майже 200 т спеції. Продають на базарах, при дорозі та навіть за кордон. Ціна спеції – 120 грн/кг.

В Україні майже немає виробників якісної стручкової квасолі думка

За словами представниці ТОВ ТД «Олександрівський» Тамари Семеренко, на сьогодні в Україні практично немає якісної вітчизняної стручкової квасолі. Про це вона повідомила  в ході своєї доповіді на конференції «Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди», що саме зараз проходить у Миколаєві, передає kurkul.

– Попри те, що виробники стручкової квасолі присутні в Україні, якість такої продукції залишається досі незадовільною, – наголосила Тамара Семеренко.

Вона додала, що крім стручкової квасолі, в Україні є незаповнена ніша з переробки шпинату – можливостей для цього у вітчизняних компаній на сьогодні немає.

Фото з відкритих джерел

23

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора