У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії долучаться до всесвітньої молитви дітей на вервиці за мир і єдність у світі

htr

«Мільйон дітей моляться вервицю» - під таким гаслом 18 жовтня пройде всесвітня молитва дітей на вервиці, яку започатковує Святіший Отець Папа Франциск. До такої ініціативи, з благословення Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, долучаться у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Святіший Отець Папа Франциск проголосив місяць жовтень 2019 року надзвичайним місійним місяцем та бажає спрямувати цьогорічну молитовну ініціативу в русло місійності, де діти будуть молитися за всіх місіонарів і численні покликання до цього стану, а також за мир і єдність у світі.

-До такої ініціативи, з благословення Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, долучаться у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії, - розповідає голова катехитичної комісії Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Роман Гриджук. – Ми щиро запрошуємо всіх священиків на парафіях, катехитів у школах, кожного, хто працює з молоддю та дітьми, 18 жовтня, починаючи з 9.00 і до завершення дня, провести молитовну місію дітей кожної парафії – і тим самим долучитися до «живої вервиці» дітей всього світу».

Отець Роман Гриджук наголошує, що «способів реалізації є чимало: у великих містах, селах можна заздалегідь організувати місце для спільного моління вервиці, запросивши не лише дітей катехитичних шкіл, а й усіх інших діточок. Діти катехитичних шкіл можуть стати основою. Можна зробити так, що призначити дітей по черзі читати молитву вголос. Можна розмістити дітей на площі, уклавши таким чином велику вервичку», зазначає прес-служба архиєпарахії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео