У Чорткові стартував тиждень технологій проти зміни клімату (фоторепортаж)

71171054_2383700578556985_6505538799487942656_o

Сьогодні, 7 жовтня, працівники відділу муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності Ірина Шаровська та Марія Безушко провели для учнів Чортківської СШІ №3 та ЗОШ №2 заняття на тему «Технології проти зміни клімату». Головна мета лекції – виховання у підлітків бережливого ставлення до довкілля та популяризація новітніх дружніх до планети технологій.  

Вихованців навчальних закладів в інтерактивній формі ознайомили із основними причинами та наслідками зміни клімату. Учні переглянули пізнавальне відео про новітні технології в Україні та світі, які покликані зберегти довкілля та врятувати нашу планету. Під час лекції Ірина та Марія розповіли дітям про мобільні додатки, які допомагають кожному внести свою лепту у відновлення навколишнього середовища.

Учні побачили як працює гігрометр, енергометр, пірометр, тепловізор, лазерна рулетка, люксметр. Більш того, вони могли самостійно використати дані прилади на практиці та визначити енергоефективність школи й виміряти вологість повітря у навчальному закладі.

Опісля лектори розповіли про конкурс, який триватиме з 14 по 18 жовтня. Участь у ньому можуть взяти всі школи міста. За умовами змагання, навчальному закладу потрібно створити власний екологічний сайт, сторінку чи блог. Активні учасники отримують подарунки та можливість відвідати «Центр Науки», що у Тернополі.

Лекції відбуваються за підтримки ініціативи Meet and Сode. Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі Tech Soup. Такі заняття проведуть у всіх школах міста.

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео