Жителі Шумської громади реалізували проект, щоб зберегти історію власного краю

3f82cde683b675f2d27bd03205dbf87c

Шумська міська рада на початку року розпочала важливу роботу: збереження історії власного краю за допомогою публікацій у онлайн-енциклопедії Вікіпедія  (Wikipedia). До реалізації даного проекту долучилися працівники структурних підрозділів міської ради, працівники закладів культури та освіти, активісти.

Вибір даної платформи для поширення інформації не є випадковим, оскільки Вікіпедія – п’ятий за популярністю веб-сайт у світі, понад 20 разів у секунду переглядаються сторінки онлайн-енциклопедії. У іноземних версіях найпопулярніші статті у Вікіпедії про акторів, персонажів кіно та коміксів. В Україні найбільше переглядаються статті про країни та міста, про письменників та суспільно-політичні події.

Протягом значного періоду часу збиралася інформація про історію населених пунктів Шумської громади, культуру, громадських діячів, інфраструктуру тощо. Згодом кожна стаття пройшла етап адаптування для доступності читання та розуміння. Проте, між етапами публікуванням та висвітленням на сайті проходить ще додатковий період, протягом якого редактори сайту перевіряють інформацію на відповідність та достовірність поданих даних.

- Для того, щоб створити власну статтю або редагувати уже створену бажано зареєструватися у системі. Проте, міська рада з радістю зможе допомогти опублікувати Ваші статті, доповнити уже готові. За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном 0961035781, або на електронну пошту larysakarpiuk@ukr.net. Давайте разом збережемо історію нашого краю, - пише Шумська міська рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео