Для жителів Теребовлянської громади облаштували кінопростір під відкритим небом (фото)

73119872_1425513187624395_6102059792061169664_n-960x480

14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників України в Теребовлянській ОТГ відбувся кінопоказ фільму «Позивний Бандерас» та підбірки анонсів-тизерів сучасного українського кіно.

В рамках події презентували результати проекту, завдяки якому відтепер громада має можливість влаштовувати подібні заходи. Зокрема – придбано великий надувний екран та апаратуру для трансляції відеопродукції.

Формування мистецько-орієнтованої та медіа-грамотної спільноти мешканців Теребовлянської ОТГ шляхом організації ряду кіно-подій «Моя громада –  на великому екрані». Проект з такою назвою вдалося втілити у Теребовлянській ОТГ завдяки тристоронній співпраці між Громадською організацією “Спільнота активних мешканців” (ГО “САМ”), Програмою ДОБРЕ та Теребовлянською  міською радою. За попередніми опитуваннями, які проводила ГО”САМ” – кінопростір під відкритим небом – це одна із найзатребуваніших культурних подій в Теребовлянській громаді.

Завданнями проекту є: – популяризація української кінематографії; – промоція громади та її успішних практик через відеопродукцію; – започаткування неформальної освіти: кіно-школа, медіа-студії, кіно-дискусії, тощо; – згуртування мешканців та організація змістовного дозвілля для різних поколінь; – розвиток існуючих та налагодження нових звязків з громадськими організаціями у сфері медіа.

Проект втілено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) за ініціативи Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр».

Окремою локацією події став мальовничий “Бібліострів” – проект, над яким місцева ГО працює на даний момент. Передувала вечірньому заходу цього святкового дня – спільна молитва на Меморіалі воїнам ОУН-УПА у Теребовлі та ряд інших тематичних подій, пише Теребовлянська ОТГ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео