У Заліщиках вражали розмаїттям талантів (фото)

72426499_463691900902154_13156803382607872_o

Надзвичайними емоціями були переповнені глядачі, які зібралися в залі Заліщицького районного будинку народної творчості, адже програма концерту була особливою тому, що виконавців пов’язувала не тільки сцена, але й найтісніші родинні зв’язки. Вони стали учасниками районного фестивалю родинної творчості. У фойє було розгорнуто мистецьку виставку родини народних майстрів – Любові та Руслана Хоминець та їхньої дочки Зоряни: малюнки на склі, картини з художньо обробленої шкіри, писанки… А поряд Микола Гудима з Товстого демонстрував зразки робіт родинного художнього ковальського мистецтва.

Теплими, зворушливими словами розпочали концерт ведучі – мати Оксана та дочка Надійка Безушки, які відмінно, на одному диханні репрезентували сімейні дуети, родинні вокальні і танцювальні колективи. Вони ж чуттєво виконали пісню «Мамина хустка». А далі були змістовні задушевні виступи талановитих родин, які живуть в Заліщиках та районі. Кожен номер концерту ставав ще одною сходинкою до сімейного зближення, до родинного єднання. Відчувалося, що в оселях співаків і танцюристів, які піднімались на сцену, поселились не лише любов, а й талант, який веде їх по житті, пише Юрій Війтик для газети «Сільський господар плюс».

На трьох китах – любові, праці і музиці тримається дует Олега та Любові Буць із селища Товсте. Він – директор музичної школи, вона – викладач класу бандури. В їх виконанні прозвучала «Пісня кохання». «Зелений сад» пісенно розквітнув у виступі родинного ансамблю Гнатюків із Свершковець. Талановитими донечками гордяться родини Юрійчин та Гапійчук. Квартет дівчаток майстерно виконав вальс під музику Євгена Доги. Талант синові Мирославу та онуку Дмитрику передав дідусь, весільний музика із Лисичників. У їх виконанні яскраво прозвучала «Ой шуми, зелений луже».

Трепетне ставлення до української пісні виховав у дочок Андріани і Марічки, студенток Чортківського педучилища священик УГКЦ с. Дунів о. Андрій Стешин. У виконанні сімейного тріо прозвучала «Помолюся тихо». «Розмову з сином» пісенно відтворили Іванна Хандій та її син Василь із Солоного. Популярністю користуються виступи Сергія Костюка, який є постійним учасником концертів на сцені РБНТ та музичного гурту в гостинному дворі «Печорна». Його талановита донечка Валерія підтримала тата, виконавши з ним «Пісню про тата». Піснею «Мама і доня» підтримали їх Софія та Тетяна Кукало з Устечка. Запальний сучасний танець продемонстрували Ольга та Олександр Ліснічук. Змалечку любили пісню Олена та Христина Павлюк із Садок, «Українська родина» прозвучала у їх виконанні особливо.

Творчим розмаїттям талантів відзначається с. Угриньківці. Дуети, вокальні родинні ансамблі завжди яскраво прикрашають сільські та районні свята. Відомими є також творчі колективи с. Шипівці. Професійно прозвучала композиція «Твої гріхи» у виконанні матері Галини та дочки Ірини Гарматів із Харитонівців. Кохання з’єднало молоде українське подружжя Катерину та Олега Малик із с. Ставки (нині киян та щасливих батьків трьох дітей). Вони – лауреати Всеукраїнської народної пісенної премії «Галицький шлягер» та багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Крім класичних творів, їм властиве оригінальне трактування відомих українських шлягерів. Змістовний та зворушливий концерт родинних колективів завершили працівники клубних закладів району і танцювальна група народного ансамблю пісні і танцю «Дністер». Кожен виступ тепло сприймався вдячними глядачами. Запорукою прекрасного концерту став продуманий і чуттєвий сценарій талановитої Ганни Марочкіної.

Як відзначили ведучі у фіналі концерту, як велика ріка бере початок і силу з малого джерела, так і наша держава починається з родини. А родина до родини-народ. І ми маємо надію, що мистецька нива роду нашого ще довго колоситиметься і ряснітиме добрими врожаями.

Фото Юрія Війтика

Вибір читачів за тиждень

Відео