Орест Сарматський

Троє братів перетворили нішевий напрямок у прибутковий медовий бізнес (Агроновини)

1701 (Copy)

Барабанщик гурту «Гайдамаки» Дмитро Кушнір разом із двома братами заснували бренд «Медові брати». Все почалося з ідеї та пасіки на Миколаївщині, мед з якої куштували родичі та друзі, а решту продавали перекупникам.

Про це йдеться у матеріалі на kurkrul.com.

У квітні 2016 р. троє братів вирішили створити сімейний старт-ап. Саме тоді і почалася серйозна робота.

– Перший урожай, який ми розфасували у баночки, це було, може, 100 чи 200 кг врожаю попереднього року. Ми самі працювали повністю. Ми створили дизайн, продумали, як має виглядати етикетка, почали спілкуватися на цю тему з друзями, з родичами, показувати їм, розказувати, що у нас така ідея. І був дуже-дуже позитивний фідбек від усіх, всі сказали: «Це суперово, давайте продовжувати». І ми продовжили, – розповів Дмитро Кушнір.

Найголовніше правило братів – мед має бути найвищої якості.  Зараз під брендом «Медові брати» продається мед із трьох пасік із різних куточків України. І ці меди в жодному разі не змішуються.

– Отже, місцевість, де виробляється мед, має значення. Є три місцевості, в яких ми маємо пасіки: по-перше – це Миколаївщина, по-друге – Черкащина, по-третє – кордон Хмельницької і Тернопільської областей, Поділля, – розповів співзасновник бренду.

За його словами, всі меди, що вони продають – з конкретної місцевості.

– Ми виробники і продаємо тільки те, що ми виробляємо. Якщо говорити про обсяги, то в цей сезон це було, наприклад, 1 600 кг. Тобто це не є багато, – ділиться Дмитро Кушнір.

Вся продукція має сертифікати якості, що, звісно, впливає на ціну. Також мед проходить пилковий аналіз, що дозволяє точніше визначити, яка рослина домінує. У планах братів збільшити в виробництво продукції та отримати сертифікати на відсутність антибіотиків.

Українську заморожену яловичину експортуватимуть до Китаю

Компетентні органи України та Китайської Народної Республіки оприлюднили міжнародний ветеринарний сертифікат для експорту замороженої яловичини з України до Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Даний сертифікат супроводжується посиланням на сайт, який містить перелік ухвалених українських підприємств для експорту замороженої яловичини з України до КНР.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео