Дарія Шевченко

У Тернополі відкрили фотовиставку на честь Віктора Гурняка (фоторепортаж)

IMG_1919

«Терен» вже писав про те, що сьогодні, 20 жовтня, у Тернополі, в Сквері Волонтерів памяті Віктора Гурняка відкрили стелу.

Крім того, усі присутні мали змогу роздивитись біографію бійця на фотовиставці «Життєпис Віктора Гурняка у світлинах», яка розташована поряд з пам’ятним знаком. Там були світлини про його дитинство, пластове життя, фото з творчої, політичної та волонтерської діяльності, а також того часу, коли він став добровольцем «Айдару».

- Любіть Україну так, як любив мій Віктор. Він дотримувався трьох правил пластуна: перше – любити Бога та Україну, друге – допомагати іншим і третє – жити за пластовими законами. Віктор не зрадив своєї пластової присяги. Любив Бога понад усе, завжди подавав руку допомоги. Я би хотіла, аби ви продовжували такі добрі справи, щоб не забували імена Героїв, - ділиться мати Віктора Марія Гурняк.

На відкриття монументу завітали рідні Віктора, друзі, пластуни, однокласники, вчителі та усі небайдужі тернополяни.

Нагадаємо, що Віктор Гурняк був пластуном, фотокореспондентом, волонтером, військовим. Навчався у 27 школі у Тернополі, згодом у місцевому технічному університеті. Разом із дружиною та донечкою проживав у Львові. Загинув Віктор 19 жовтня 2014 року.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео