Орест Сарматський

На Тернопільщині хочуть створити ще одну громаду

dsc09027 (Copy)

У Тернопільській області триває процес створення об’єднаних територіальних громад.

Як повідомляє Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», відбулася зустріч з головами сільських рад Бучацького району, які виявили бажання створити громаду.

– З ініціативи голів Підзамочківської, Пилявської, Медведівської та інших сільських рад у Тернопільському ЦРМС обговорено перспективи створення громади з центром в селі Підзамочок.

У цих сільських радах відбулися громадські обговорення щодо створення громади, де мешканці виявили бажання створити Підзамочківську об’єднану територіальну громаду, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що йшлося про відповідність потенційної громади перспективному плану, адже від цього буде залежати її статус спроможності чи неспроможності.

За словами керівника Тернопільського ЦРМС Віктора Литвинчука, під час створення громади необхідно звертати увагу на цілий комплекс показників спроможності – доступність адміністративних послуг, кадровий потенціал, соціальна інфраструктура, фінансову спроможність тощо.

Представники Підзамочківської, Пилявської, Медведівської сільських рад отримали методичні рекомендації із створення громади, зокрема роз’яснено весь алгоритм цього процесу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео