Тернопільські семінаристи отримали право носити підрясники (фото)

DSC_00121

Днями архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) здійснив Чин облечин братів 2-ого курсу Тернопільської духовної семінарії імена Патріарха Йосифа Сліпого.

Після урочистого входу в храм Вознесіння Господнього селища Велика Березовиця, де братів чекали їхні батьки та запрошені гості, розпочалася Вечірня. Після пісні Симеона «Нині відпускаєш» брати-семінаристи наблизилися до своїх батьків та просили їхнього благословення. Відтак, всесвітліший отець-ректор Іван Римар представив архиєпископу Василію кандидатів на носіння підрясників та окропив їх свяченою водою. Отримавши благословення владики, брати-другокурсники одягнули освячену одіж.

-Підрясник – є свідченням вашої вибраності Богом, - наголосив митрополит Василій. - Свідченням того, що ви покликані до особливої місії Ісуса Христа! Носіння підрясника зобов’язує вас до відповідальності свідчення вашим життям.

Отець Іван Римар подякував митрополиту за його присутність та спільну молитву, а батьків братів другокурсників закликав до молитви, пригадавши, що їхні сини зробили черговий крок на дорозі покликання, додає «Тернопільсько-Зборівська архиєпарахія».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео