‎На Кременеччині на узбіччя викинули трьох кошенят, врятували лише одне

кошенята1

З трьох кошенят, яких учора викинули на узбіччя у Кременці, вдалося врятувати лише одне. Невідомі закрили їх коробці й заклеїли скотчем. І без того жорстокий вчинок ускладнюється тим, що зробили це біля однієї з міських шкіл. Усе це відбувалося на очах в шокованих дітей.

- Історія завершена: кошеняток було троє. Одне – померло. Друге роздерла собака. І лише одному пощастило – забрали в сім'ю. Це оцінка нам – тим, хто називає себе людьми, – розповіла Наталія Петраніч‎.

Також активістка зазначає, що тваринками спробувала опікуватися шкільна техпрацівниця. Одне кошеня забрали, коли, побачивши його, розплакалася дівчинка, учениця згаданої школи.

Нагадаємо, що в Україні діє кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Також статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність.

- Жорстоке поводження з тваринами – знущання з тварин, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, – тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я, – йдеться у КУпАП.

Ніхто не скасовує людського фактора, проте варто мати мужність брати на себе відповідальність за домашніх тварин. Зрештою, в наш час працює достатньо громадських організацій, а також активістів, які можуть взяти на себе опіку над домашніми улюбленцями, поки тим не знайдуть нових люблячих господарів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео