Орест Сарматський

Художниця з Тернополя показала 60 авторських полотен (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

У Тернополі почала діяти виставка художніх полотен знаної мисткині Ганни Ткачик.

Ювілейна виставка з нагоди 70-річчя української художниці Ганни Ткачик відкрилася напередодні в арт-галереї Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України.

Після спільної молитви і благословення священика, голова обласного осередку НСХУ Ігор Дорош сказав, що Ганна Ткачик – українська художниця, педагог, народилася у селі Покропивна Козівського району на Тернопільщині. Вона закінчила художню студію та майстерню В. Голофаєва у Тернополі, Львівське училище прикладного мистецтва ім. І. Труша, Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва.

Понад тридцять років Ганна Ткачик навчала студентів рисунку, живопису та композиції на відділенні художнього оформлення Тернопільського кооперативного технікуму. Художниця  - учасниця колективних виставок у Києві, Львові, Тернополі, Братиславі, автор кількох сотень живописних полотен, рисунків, ілюстрацій до багатьох книг.

- Родину Ткачиків знаю давно, але сьогодні по-новому відкрив для себе творчість Ганни Ткачик, - сказав під час відкриття виставки директор Тернопільського художнього музею Ігор Дуда. - Знаю, що вона починала з графіки, з рисунку, який є основою живопису, образотворчого мистецтва. Тут можна побачити кілька десятків книжок, які вона ілюструвала. І ось, звідти, з рисунку, згодом з’явився її живопис. Зрозуміло, він інший, ніж живопис Богдана Ткачика. Але є тут те, що і єднає їхню творчість – філософська глибина, символізм, саме це, що має бути у мистецтві. У цих творах є і образ, і абстракція, -додав  Ігор Дуда.

Високо оцінили творчий доробок Ганни Ткачик начальник міського управління культури та мистецтв Олександр Смик, заслужений художник України, викладач Теребовлянського коледжу культури і мистецтв Микола Шевчук, шанувальники її творчості. Наприкінці імпрези, після музичної частини у залі для ювілярки прозвучало багатоголосе «Многая і благая літа».

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео