Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали село, де колись був король Речі Посполитої, а вино звідти подавали до цісарського столу

11266462_1391464551182254_3279993183298635048_n (Copy)

Цікаві факти історії та культури оприлюднили у Борщівській ОТГ.

Дещо несподівані для багатьох запитання задали своїм землякам у Борщівській об’єднаній територіальній громаді.

- А чи знали Ви, що село Висічка було колись знаним в Європі центром виноградарства, а вино з Висічки прямувало до цісарського столу та у маєтки знаних у Європі шляхетських родів? А чи знали Ви, що в 1675 році у Висічці перебував Ян ІІІ – король Речі Посполитої? А чи знали Ви, що на території нашої громади знаходиться найбільша гіпсова печера світу? А чи знали Ви, що в печері «Оптимістична» розташований перший в Європі підземний мінералогічний музей? А чи знали Ви, що в школі села Мушкатівка розміщується музей домашньої ікони?, - такі інтригуючи запитання оприлюднив сайт громади.

Саме для відповіді на ці та інші запитання і було створено туристичний сайт Борщівської ОТГ, - йдеться у повідомленні.

Адже досі жителі громади та туристи, які мандрують борщівським краєм, або ж тільки планують свої подорожі, не мали змоги на одному ресурсі ознайомитись з цим куточком Тернопільщини.

Тож ініціатори створення сайту зібрали на згаданому майданчику інформацію про історію кожного населеного пункту, що входить до складу Борщівської громади.

Тут є інформація про те, як туристи та гості зможуть добратись до цікавих туристичних місць, де вони зможуть поїсти, переночувати, що подивитись, про фестивалі, що проходять  регіоні, музеї, пам’ятки архітектури, екскурсії підземні, повітряні.

Саме про це і йшлося під час презентації «Туристичного сайту Борщівської ОТГ», яка відбулася у місті.

Фото: Борщівська ОТГ

Вибір читачів за тиждень

Відео