Оксана Бучко

У Тернополі показали реалії роботи «Теплокомуненерго» у документальному фільмі

172485-e1571661270152

Три роки на «Івано-Франківськтеплокомуненерго» знімали реалії роботи. Результат цього - музичну документальну трагікомедію Надії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» - презентували у Тернополі 26 жовтня. Головна героїня Галина Бівол, яка працює диспетчером на підприємстві вже 20 років, підтвердила правдивість усього зображеного.

Попри умови праці на підприємстві робітники співають у профспілковому хорі. Опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Застарілі комунікації погіршують ситуацію. У той же час розгнівані споживачі висловлюють усі емоції на гарячій лінії. Та українська народна пісня гріє душі працівників.

- Зйомки фільму нашої звичної роботи зовсімне переривали. Тому зобразили усе, як є. Я особисто працюю за мінімальну зарплату. Виручають ще доплати за вихідні та святкові, - розповіла героїня Галина Бівол. – А хор – це захоплення. Ми нещодавно перемогли на конкурсі у Закарпатті. Плануємо їхати за кордон.

Фільм  зняли під початок опалювального сезону.  Світова прем’єра відбулася на фестивалі Visions du Réel у швейцарському місті Ньйон. Українська — у європейському конкурсі документальних фільмів Odesa International Film Festival. Фільм отримав національну премію кінокритиків КІНОКОЛО у номінації «Кращий документальний фільм».

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» створили за підтримки ДержКіно України, за сприяння телеканалу Настоящее Время та Lviv Film Commission. Продюсером виступив Ілля Гладштейн (Phalanstery Films).

Переглянути трагікомедію у Тернополі можна у Cinema City протягом тижня.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео