Орест Сарматський

Україна знизила імпорт свинини на 7% (Агроновини)

2901 (Copy)

За період з січня по вересень 2019 р. в Україну надійшло 18,32 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней (УКТ ЗЕД 0203). Це на 6,9% менше, ніж за три квартали 2018 р.

Такими даними поділився аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані митної статистики ДФСУ.

У вересні послабшала імпортна активність стосовно м’яса свинини. У перший місяць осені ввіз свіжого, охолодженого та мороженого м'яса свиней був на 38% меншим, ніж місяцем раніше та склав 2 тис. т. Це майже вдвічі менше, ніж за відповідний місяць минулого року.

– Протягом останньої чверті минулого року імпортна активність дещо послабилася порівняно із липнем-вереснем. Тож навіть якщо обсяги імпорту м'яса свиней протягом жовтня-грудня зрівняються з торічними 9 тис. т, річний обсяг надходжень буде меншим, ніж у 2018-му, – коментують в АСУ.

Повертаючись до вітчизняного ринку свинини, нагадаємо, що ціни на живець свиней стабілізувалися.

Садівники знижують ціни на яблука

Через зростання пропозиція яблук, виробники почали знижувати ціни на продукцію. Про це повідомляє east-fruit.com.

За словами операторів ринку, протягом минулого тижня виробники знижували ціни у разі необхідності реалізації яблук, які не підлягають тривалому зберіганню, або у випадках відсутності необхідних для зберігання потужностей.

Так, за результатами тижня, що минає, сорт Голден Делішес втратив в ціні від 2% до 25% в Україні, Росії, Узбекистані, Польщі та Таджикистані. Також 5,5% до 15% за останній тиждень подешевшав і сорт Гала. До кінця минулого тижня почали дешевшати і яблука сорту Фуджі, основне здешевлення якого (від 16% до 26%) спостерігалося у Таджикистані та Узбекистані.

У той же час, виробники в Україні змогли утримати раніше встановлені ціни на найпопулярніші сорти яблук, але для активізації темпів збуту місцеві продавці все частіше переглядали раніше встановлені ціни в бік зниження на такі сорти яблук, як Ренет Симиренка і Джонаголд.

Як зазначають аналітики, встановлення нинішніх негативних цінових тенденцій на ринку яблук в регіоні на минулому тижні – явище очікуване.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео