В Україні триває місячник добровільної здачі зброї (фото)

DSC01417

Від початку жовтня до відділів та відділень поліції мешканці Тернопільщини принесли 251 одиницю зброї, 690 боєприпасів, 172 снаряди, 3 міни та 6 гранат.

Усі ці небезпечні предмети, каже начальник відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Тернопільського НДЕКЦ Тарас Судомир, після проведення експертних досліджень, знищуються, пише Досьє 102.

- З початку місяця до нас на дослідження надійшло чотири вибухових матеріалів. Це об'єкти, які здали люди правоохоронцям, а ті вже нам на дослідження передали в НДЕКЦ. А ми вже визначаємо, чи ці об'єкти придатні, чи ні для вибуху і, чи загрожують життю та здоров'ю громадян.

Спеціалісти вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області знищують вибухонебезпечні предмети на спеціальних підривних майданчиках. Такі є в кожному районі області. Місця обираються ретельно - з врахуванням ґрунту, а також відстані від населених пунктів.

Полігон може бути не ближче, як за півтора кілометра до людей. Вибухотехнік каже, що планове знищення відбувається щомісяця, а також після проведення експертних досліджень.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео