Для дітей Борщівської ОТГ відкрили нові дитячі майданчики (фото)

75406508_959016391121440_2678916212280262656_n

30 жовтня для дітей Борщівської ОТГ відбулося справжнє свято – відкриття дитячих ігрових майданчиків. Шість сучасних дитячих майданчиків встановили у селах Верхняківці, Висічка, Слобітка-Мушкатівська, Стрілківці, Королівка та Пищатинці.

Проекти реалізовували у рамках співпраці міської ради з Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), яка виділила частку фінансування у сумі понад 340,2 тис. грн. та власного внеску громади у розмірі 212,5 тис.грн.

На черзі встановлення дитячого скейт-парку в місті Борщів, відповідно до проектної заявки частка фінансування з Програми DOBRE становить 284,2 тис.грн та з міського бюджету 71,4 тис. грн. За словами виконавчого директора Західного регіону Програми DOBRE Дмитра Коваля з листопада місяця заплановано розпочати роботи по молодіжному проекту «Будівництво скейт-парку у місті Борщеві».

Після урочистого моменту відкриття дітлахи одразу ж побігли випробовувати нові гойдалки, гірки, каруселі та інші розваги. Вони були надзвичайно раді, що нарешті з’явилося місце, де б вони могли погратися у вільний від навчання час. Дорослі також з радістю підтримали ініціативу щодо встановлення дитячих майданчиків, адже це саме такі розваги дають змогу замінити спокусливі гаджети на спортивний і розважальний відпочинок на свіжому повітрі, також ці майданчики будуть слугувати платформою для живого спілкування як найменших так і дорослих жителів ОТГ, пише Борщівська міська рада.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео