Тернопільським студентам розповіли про медіаграмотність (фоторепортаж)

IMG_20191029_214147_154

Пропаганда в інтернеті допомагає створювати віртуальні міфи та ідеї в масовій свідомості набагато швидше і правдоподібніше, ніж будь-коли раніше. І якщо до недавнього часу вона була відносно слабко поширеною і нешкідливою, то тепер вона виходить на масштаби цілих держав.

Тому потрібно з обережністю ставитися до всієї поширюваної в інтернеті інформації і перевіряти будь-які запропоновані вам факти, щоб не стати жертвою і не нашкодити іншим.

Саме з метою підвищення медіаграмотності населення координатори ВІ «Активна Громада» в Тернополі 29 жовтня на базі Тернопільського національного економічного університету провели тренінг на тему: «Інформаційна гігієна» для студентів спеціальностей політологія та облік і оподаткування.

– Зараз дуже важливо відфільтровувати правдиву інформацію від так званих фейків, наша мета – поділитися своїми знаннями із громадянами, щоб максимально знизити ризики дезінфорації населення. Також ми  надалі систематично будемо проводити такі тренінги, – коментує координатор ініціативи «Активна Громада» Михайло Шевчук.

Фото Ірини Спас

Вибір читачів за тиждень

Відео