Оксана Бучко

«Я не святкую Хелловін, бо..»: тернопільська молодь пояснює зміст свята

75260f62e2cd33d86a04bc23cea7299d

«Я не святкую Хелловін, бо..» – такі написи можна помітити на фото тернополян у соцмережах. Цей флешмоб започаткували ще кілька років тому студенти-католики із «Обнови». Пояснень безліч: свято вважають ідолопоклонством; такі традиції не мають нічого спільного із церквою; це свято про смерть і кров, що не є атрибутами християн, пишуть учасники.

Я вважаю, що людям, які сповідують християнські цінності, не личить долучатися до святкувань Хелловіну, розповідає учасниця флешмобу Наталія Чура. Оскільки на своєму прикладі люди возвеличують демонічні сили. Не можна піддаватися на оману, підтримувати в такому друзів, колег і тішитися думкою: «А, що тут такого, якщо раз вдягнути чудернацький костюм і розмалювати обличчя?». В нашому світі і так багато зла та ненависті, тому не треба ще самим нагнітати і вдаватися до містичних ритуалів.

Це не звичайна гра з винагородою у вигляді цукерок. Вона серйозна, незбагненна і небезпечна. Якщо в житті трапляються негаразди чи проблеми зі здоров’ям, то треба шукати першопричину. Чи не догралися в свій час, ходячи до знахарів, практикуючи ворожіння, Хелловіни, тощо? Чи наші пращури не допустилися часом гріха? Тому рекомендую молитву за зцілення роду, а не витрачання часу на безглузді містичні вечірки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео