15 Липня 2020, Середа


У Тернополі на одній із вулиць виявили мінометну міну

У Тернополі оштрафували дитячо-розважальний заклад, який не дотримувався санітарних норм (фото)

Тернополянин хотів купити автомобіль, а став жертвою шахраїв

Правоохоронці просять людей допомогти встановити особу загиблого

Питання стосовно пенсійного забезпечення можна вирішити у телефонному режимі

На Тернопільщині продовжують боротися із наслідками негоди

За останню добу на Тернопільщині – 16 випадків захворювання на коронавірус

У Тернополі відновлюють резервне водозабезпечення Кутківців та Пронятина (фото)

Три сотні жителів Тернопільщини поїхали на строкову військову службу

Фотофакт
Посеред вулиці у Бережанах зробили звалище (фотофакт)

Тернополян обкрадають у громадському транспорті

У Бережанах через спалах коронавірусу закрили завод

Це цікаво
15 липня в історії Тернопільщини

14 Липня 2020, Вівторок


Погода
Погода в Тернополі 15 липня

Перевезти крадену деревину на Тернопільщині стає все важче

На Тернопільщині лікарня просить гроші в людей

Жителів Тернопілля ледь не обрахували на 400 тисяч гривень

Відео
У центрі Тернополя перевірили дотримання вимог карантину у новому закладі

Юний тернополянин представляє два футбольні клуби

На Тернопільщині хочуть оздоровити економіку

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Для тернополян стартує онлайн-фотоконкурс «Правова допомога поруч»

У середмісті Тернополя – затор через аварію (фотофакт)

В Україні туристична перлина з Тернопільщини потрапила у десятку місць, де можна набратися сили

Мандрівки Тернопільщиною. Те, що відкриває міські кордони 

Тернопільщина – у п’ятірці найгірших областей України (інфографіка)

Анонс
У Зборівській громаді відкриють жіночий клуб

Тернополян дивує хаотичність в реформі освіти

Відео Це цікаво
Тернопільський Прованс: лавандове поле щодня відвідують сотні туристів (фото, відео)

Дощі на заході України викликали хвороби і вилягання зернових (Агроновини)

На Тернопільщині юнак обібрав власних родичів

Фоторепортаж
Кого і чим нагороджували у Чорткові на День міста (фоторепортаж)

Скільки балів потрібно тернополянам, аби пройти на магістратуру?

Житель Чортківщини опанував незаконне хобі

«Якщо проект реалізують, ми матимемо найкращий стадіон світу», – Дмитро Підручний

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Двері, котрих нема на вулиці Юліана Опільського (фоторепортаж)

Тернополяни по-новому реєструватимуть нерухомість

На Тернопільщині знову відгукнулася війна

Тернополяни зможуть побачити фільм про корабель-герой (фото)

Через вогонь на Тернопільщині ледь не трапилось горе

У Тернополі змінили схему автомобільного руху

Тернополяни розпочали цікаву дискусію: чи варто збільшувати став

Фотофакт
У парках Тернопільщини проводять дезінсекцію від кліщів (фотофакт)

На Тернопільщині затримали серійного крадія (фото)

Фоторепортаж
На Тернопільщині не припиняють робити місто красивішим (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Для чого замковий камінь у сакральних і світських будівлях (фоторепортаж)

На Тернопільщині на дорозі знайшли тіло чоловіка

За місяць на Тернопільщині понад 4500 разів порушили ПДР

Відео
На дорогах Кременця стане світліше (відео)

Майже 1500 осіб вже одужали від коронавірусу, проте захворюваність продовжує зростати

Через кілька днів Укрзалізниця відновить курсування кількох поїздів Тернопільщиною

Фоторепортаж
Прогулянки Тернополем. Сецесійні підвальні ґратки (фоторепортаж)

Ягідний кооператив експортує 95% продукції за кордон (Агроновини)

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Дари Чернігівщини» об’єднав в собі 12 фермерів, аби поставляти ягідну продукцію на ринки Європи. За кордон експортують 95% ягід.

Про це пише gorod.cn.ua.

– Ми не справляємось з тими замовленнями, які маємо на даний момент. Головне в Європі – мати гарну якість. Якщо ти будеш слідкувати за якістю, в тебе ніколи не буде проблем з продажем, – повідомив голова кооперативу та керівник ФГ «Ніжин агроінвест» Андрій Білий.

За його словами, за останні 2 роки на ринки ЄС експортували майже 1,5 тисячі т заморожених ягід місцевого виробництва. Збудували сучасний цех шокової заморозки. Спочатку -38 градусів, потім зберігання при -20. Ця технологія дозволяє утримати ідеальну за своїми характеристиками продукцію. Сьогодні тут за добу заморожують 8 т ягід. Найближчим часом планують вийти на 20 т.

Вартість холодильного комплексу більше 30 млн грн, з державного бюджету компенсували 2,5 млн грн.

Наразі «Ніжин агроінвест» – єдине підприємство із заморозки ягід у північному регіоні України. Вони готові співпрацювати з фермерами з Чернігівської, Полтавської, Сумської та Київської областей у рамках СОК, бо тут є технологія і партнери за кордоном.

Така кооперація дозволить створити нові робочі місця на селі, впевнений Андрій Білий.

За його словами, СОК забезпечить швидкий та потужний розвиток регіонів. Особливо таких сільгоспорієнтованих як Чернігівський. Ягідництво створить швидкі робочі місця в селах і дасть можливість людям на своїй землі заробляти нормальні гроші.

На Рівненщині розвиватимуть мінісироварні

Просто утримувати молочне стадо замало, адже просто здавати молоко невигідно. Потрібно починати переробку. Таку думку висловив голова сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «ГориньДар» Юрій Потапчук під час семінару переробників молочної продукції, представників органів влади та банків. Захід організував Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», передає ukrinform.ua.

У того, хто утримує молочне стадо, бізнес буде в «мінусі», якщо не займеться власною переробкою, – зазначив Юрій Потапчук.

За його словами, просто здавати молоко невигідно, адже з 2016 р., наприклад, приймальна ціна на нього не зросла, в той час, як вартість комбікормів, ветеринарного обслуговування, забезпечення випасами суттєво збільшилася.

– Тому ми для себе зробили однозначний висновок: треба починати переробку. Наша ферма знаходиться у Костопільскому районі, а виробництво – у Гощанському, де нам виділили приміщення для міні-сироварні. Взяли кредит, закупили обладнання. Вивчили безпосередньо досвід роботи аналогічних малих «майстерень» сиру в Польщі, Австрії, Німеччині, в областях Західної України. Але ми вирішили не повторювати їхню рецептуру, а створити свою «родзинку» і почали спеціалізуватися на випуску м?яких, напівтвердих сирів, які нині реалізовуємо невеликими партіями, в тому числі і в Рівному, – повідомив він.

Фермер зазначив, що коли самому молоко виробляти і його переробляти, то одержуєш 15% додаткової вартості. А за гарно налагодженого процесу переробки, можна досягти показника 20-25%.

Торкаючись питань довіри споживача до своєї продукції, голова кооперативу пояснив, що він використовує лише якісне молоко і не вводить у сири пальмових олій.

Чинником, що також дозволяє знайти свого клієнта, вважає він, є відкрите виробництво сирів, яке налагоджує. Тобто покупець може спостерігати через спеціальне скло, як у цеху проходить процес утворення сирної маси.

Директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий підкреслив, що на часі об’єднання малих виробників-сироварів в асоціацію.

Фото з відкритих джерел

36

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора