На Тернопільщині відбувся мітинг-реквієм (фото)

74209751_2375901482726039_1211125076041138176_n

З нагоди 101-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки у Бучачі відбувся похід до могили Січових Стрільців, що на Нагірянському кладовищі, де було проведено мітинг - реквієм.

В урочистому заході взяли участь керівництво та трудові колективи районної державної адміністрації, представники органів місцевого самоврядування, громадсько-політичних сил, районних установ та організацій, студентська молодь, а також небайдужі жителі міста.На могилі священики разом із всіма присутніми вшанували пам'ять героїв, борців, які полягли за волю та Незалежність України молитвою.

-1 листопада виповнюється 101-ша річниця з дня проголошення Західно-Української Народної Республіки. Тоді, в далекому 1918 році, це була рішуча спроба нашого народу створити свою власну вільну державу. Хоча новоутворена держава проіснувала зовсім недовго, але навічно була вписана в золоту книгу історії становлення нашої країни, стала однією з найяскравіших її сторінок. За цей час був здійснений надзвичайно великий прорив в національному житті, була розбуджена свідомість та вивільнена енергія глибоких верств народу - зазначив під час свого виступу перший заступник голови районної державної адміністрації Богдан Бейко.

В знак пам’яті та шани присутні заспівали Гімн Українських Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина», поклали квіти до могил та запалили лампадки.

-Світлі постаті героїв, старшин і стрільців, які ціною свого життя обороняли західні кордони української землі, стали бойовим прикладом, вояцькою гордістю та джерелом національної традиції для майбутніх поколінь української нації. Незалежність не дається просто так. За неї треба воювати кожного дня. Ми дякуємо усім за вашу мужність, твердість, силу. Слава українському Січовому Стрілецтву, слава нашим героям, які сьогодні воюють на Сході, слава Україні, - пише Бучацька районна державна адміністрація.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео