Орест Сарматський

На Тернопільщині у кабінеті в. о. голови суду знайшли пристрій для записування та передавання інформації

d324b4959492b455f88ba3e31addbf4e17ab901c (Copy)

У Тернопільській області став відомий факт проникнення до адмінбудівлі Гусятинського райсуду.

Про це повідомляє Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя.

- Вища рада правосуддя 5 листопада 2019 року розглянула повідомлення виконувача обов’язків голови Гусятинського районного суду Тернопільської області Лисюк Ірини Олександрівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що невідомими особами було здійснено проникнення до адміністративної будівлі Гусятинського районного суду Тернопільської області та у приймальні голови суду встановлено невідомий пристрій для записування та передавання інформації (аудіо- та відеофіксація здійснювались із кабінету голови суду).

Цей факт було виявлено 24 червня 2019 року близько 8:30 консультантом суду по роботі з персоналом, про що невідкладно повідомлено правоохоронні органи.

Зазначене стало підставою для звернення із відповідною заявою до Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Під час огляду місця події 24 червня 2019 року у службовому кабінеті виконувача обов’язків голови Гусятинського районного суду Тернопільської області виявлено предмет, схожий на пристрій для прихованого зняття аудіо- та відеоінформації.

Зараз у вказаному кримінальному провадженні слідчим відділом проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вчинення злочину.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання Вищій раді правосуддя інформації про розкриття та розслідування злочину у згаданому кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 червня 2019 року.

Фото: судово-юридична газета

Вибір читачів за тиждень

Відео