У Кременці відбулися масштабні змагання серед рятувальників (фоторепортаж)

змагання1

21 команда з понад сотні рятувальників зібралася днями на базі Кременецького районного відділу Управління ДСНС. Там відбувся обласний чемпіонат серед ланок ГДЗС.

– Змагання, організовані з метою підвищення готовності особового складу підрозділів ДСНС до дій за призначенням, а також перевірки фактичного рівня теоретичних знань і практичних навичок газодимозахисників області, повсякденним завданням яких є розвідка, порятунок людей, гасіння пожеж та евакуація матеріальних цінностей з непридатного для дихання середовища, – повідомляють в УДСНУ Тернопільщини.

Аби визначити кращих, учасники повинні були здійснити бойову перевірку ізолюючих апаратів, врятувати умовного потерпілого з вікна навчальної вежі та саморятуватися, а також знайти та евакуювати «потерпілого» з теплодимокамери. Умови були максимально наближені до бойових. Відтак,  рятувальники проявляли усю професійну майстерність, вміння й навики.

Кращими у чемпіонаті стали та посіли перше загальнокомандне місце господарі змагань – кременчани. Вони здобули звання кращої ланки газодимозахисної служби 2019 року.

- Переможцям вручили перехідну відзнаку імені старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ростислава Манащука. Відзначились також й рятувальники зі Збаража та Гусятина, які здобули, відповідно, друге та третє місця. За кращу організацію газодимозахисної служби серед пожежно-рятувальних підрозділів області також нагороджено особовий склад 10-ї державної пожежно-рятувальної частини Гусятинського районного відділу У ДСНС області. Переможців і призерів нагородили кубками, медалями, грамотами та цінними подарунками, – йдеться у повідомленні.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«255740,255741,255742,255743,255744»]

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео