До учнів 22-ї школи навідались артилеристи (фоторепортаж)

Сьогодні, 11 листопада, в актовій залі тернопільської школи № 22 відбувся відкритий урок з предмету «Захист Вітчизни». Для цього запросили гостей з 44-ї окремої артилерійської бригади.

Мужні, незламні, сильні – ось що притаманне тернопільським військовослужбовцям. Але не лише гарматами живе військова частина, але діє й цілий механізм з різних професій – кухарі, музиканти, медики. Є й бойові спеціальності – снайпери, артилеристи, які виконують функції як на передових позиціях з противником на відстані та «лоб в лоб».

Прес-офіцер бригади Юрій Кульпа подякував керівнику предмета за запрошення та наголосив, що коли є молодь – є кому передати майбутнє України, є що показати, про кого розповісти.

– Ми сьогодні під час зустрічі хочемо донести справу захисника України, справу мужнього воїна, справжнього військовослужбовця, бо хто, як не ми, захистимо свою державу, своїх дітей та дружин?

Аби розповісти, чим живе та чим займається військова частина у Тернополі, присутнім показали відеоролик про діяльність тернопільських артилеристів. Відзнятий він був влітку 2016 року на рівненському військовому полігоні. Тоді проходили бойове злагодження артилеристи, які невдовзі поїхали у зону АТО для виконання бойових завдань. Ще один відеоролик містив кадри про життя та побут військових з передової позиції.

Учні ставили актуальні питання гостям з військової частини, дізнавались цікаві факти та історії. Наприкінці військовикам вручили квіти в знак подяки за службу, у відповідь ж отримали друковані випуски газети «Тернопільський артилерист» та запрошення на екскурсію в частину.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео