Оксана Бучко

Громада на Тернопільщині вимагає повернути гроші

ea643bb1fbdd9cf86579420808924f63_l

Васильковецька ОТГ, що на Тернопільщині, долучилась до Всеукраїнської акції «Поверніть гроші громадам!». Її ініціювала Асоціація міст України, оскільки оприлюднений 05.11.2019р. на сайті Верховної Ради України поданий Урядом проект Держбюджету-2020 не враховує пропозиції АМУ та зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад. За таких умов передбачений місцевим бюджетам ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання послуг громадянам.

Васильковецька сільська рада звернулась до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука – Прем’єр-міністра України щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади, повідомляє trvamu.blogspot.com.

У зверненні йдеться про те, щоб в проекті Бюджету на 2020 рік:

- підтримали норму про зарахування частини акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів;

- встановити розмір освітньої субвенції на 2020 рік у розмірі 105 млрд грн;

- спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції у громади та міста обласного значення;

- забезпечити оплату з державного бюджету пільг, зокрема на проїзд та послуги зв’язку;

- забезпечити додаткову дотацію на утримання закладів освіти та охорони здоров’я;

- негайно перерахувати кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, передбачену у Державному бюджеті 2019 року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео