Віра Олександрович

Тернопільщина раптом опинилася на другому місці серед регіонів України

Підсумки роботи за 9 місяців підбили тернопільські податкові поліцейські. Таку нараду провів перший заступник начальника Головного управління ДФС в області, полковник податкової міліції Олег Гаркуша.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Вручили подяки від Тернопільської обласної держадміністрації

Перш ніж розпочати нараду Олег Гаркуша привітав із поверненням додому після чергової ротації співробітників податкової міліції. Вони пліч-о-пліч із військовослужбовцями Збройних сил України, бійцями Національної гвардії, Державної прикордонної служби, представниками інших силових і правоохоронних органів самовіддано виконували службовий обов’язок на лінії зіткнення. Забезпечували там безпеку і оборону, давали відсічі і стримували збройну агресію Російської Федерації на території Донецької і Луганської областей.

– Представники податкової міліції Тернопільщини гідно несли службу на Сході України, за що багато із них вже отримали відзнаки Президента, відомчі відзнаки, відзнаки керівника Антитерористичної операції, Операції об’єднаних сил і керівників Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, – каже Олег Гаркуша. – Були і нагороди від громадських організацій.

Відтак співробітникам, які нещодавно повернулися додому вручили подяки від Тернопільської обласної держадміністрації. Опісля учасники наради обговорили підсумки роботи податкової міліції за 2019 рік.

– Основний акцент у роботі оперативного та слідчого підрозділів податкової міліції у звітному періоді робили на економічній складовій – забезпеченні надходжень коштів до бюджету, – каже перший заступник начальника ГУ ДФС в області. - Так, із початку року співробітники підрозділів податкової міліції Тернопільщини до державного бюджету забезпечили надходження 22,1 млн грн. Це дало змогу посісти друге місце серед регіонів України за інтегрованим показником економічного ефекту.

Триває взаємодія із фахівцями Тернопільської митниці ДФС

Завдяки превентивним заходам, за його словами, вдалося запобігти втратам бюджету ще на 6,8 млн грн. Інакше бюджет не дорахувався б акцизного податку і зазнав би втрат через оборудки з ПДВ.

– Незважаючи на суттєве посилення санкцій за порушення порядку обігу підакцизних товарів, ця сфера залишається однією із найбільш криміналізованих, – наголошує посадовець. –Упродовж 10 місяців вилучили підакцизних товарно-матеріальних цінностей на 32,1 млн грн, що на 30% більше, ніж у відповідному торішньому періоді.

У тому числі, стверджує Олег Гаркуша, – конфіскували понад 2,7 тис. дол. спирту, понад 4,7 тис. дал незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 36,5 тис. пачок тютюнових виробів, 188 тонн пально-мастильних матеріалів. За цей час припинили діяльність 11 підпільних цехів із виготовлення фальсифікату.

– До суду направили 11 кримінальних проваджень, одне з яких – щодо організованої злочинної групи, – констатує Олег Гаркуша. – Судді прийняли рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 8,9 млн грн. Загалом за результатами цієї роботи вдалося упередити втрати бюджету від ненадходження акцизного податку на суму 5,9 млн грн.

Фахівець нагадав, що у взаємодії із фахівцями Тернопільської митниці ДФС тривають заходи щодо викриття і припинення правопорушень у митній сфері.

– За результатами розгляду протоколів про порушення митних правил, складених на основі матеріалів податкової міліції, застосували штрафні санкції на суму 330 тис. грн, - підсумовує полковник податкової міліції. – Крім того, за результатами роботи із відпрацювання інформації оперативних підрозділів додатково надійшло до бюджету 2,4 млн грн митних платежів за рахунок перегляду митної вартості.

Економічна безпека нашої країни, за словами Олега Гаркуші, потребує захисту, тож саме податкові міліціонери стоять на сторожі цих інтересів держави.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео