Орест Сарматський

Лох Тей: на ринку з’явився новий сорт ожини (Агроновини)

1201 (Copy)

На сайті ТОВ «ФруТек» повідомили, що до Державного реєстру сортів рослин України внесли новий сорт ожини Лох Тей.

За інформацією сайту, цей сорт був створений в Шотландському дослідному інституті рослинництва, пише «Агро-Центр», з посиланням на EastFruit.

Новий сорт Лох Тей є одним з найбільш ранніх сортів ожини – він дозріває на 2-3 тижні раніше ніж ягоди сорту Лох-Несс. Окрім цього, він придатний для вирощування як у відкритому ґрунті, так і під укриттям (наприклад, в плівкових теплицях).

Єдиними в Україні, хто сьогодні, має право вирощувати та продавати посадковий матеріал ожини сорту Лох Тей є ТОВ «ФруТек». А правовласником цього сорту в Україні є його адміністратор, компанія James Hutton Limited.

Ягоди ожини сорту Лох Тей відрізняється високою врожайністю і товарністю продукції. Ягоди мають середню вагу 4,5-5,0 м.

Кози замість пожежників: тварини врятували всесвітньовідому бібліотеку

Лісові пожежі, які не припиняються в Каліфорнії, несуть серйозну загрозу для відомої бібліотеки президента Рональда Рейгана. Прес-секретар бібліотеки Мелісса Гіллер розповіла про цікавий факт, як тварини врятували будівлю від пожежі, пише «Агро-Центр».

Місцеві кози з’їли рослинність біля будівлі. Це створило протипожежну просіку. Гіллер додала, що привозити тварин до бібліотеки стало щорічною практикою. Так, наявність просіки значно допомогла пожежним, коли вогонь підбирався до будівлі.

Треба відзначити, що пожежі в Каліфорнії вже зайняли понад 1300 акрів (близько 526 га) землі. Загоряння є загрозою для 6500 будинків штату.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео