Орест Сарматський

Померла відома вівця-рекордсменка (Агроколонка)

1301 (Copy)
Вівця на ім’я Кріс стала відомою завдяки тому, що була найбільш зарослою вівцею у світі. Вівця породи меринос померла в Австралії від старості, пише «Агро-Центр». Вперше вівцю помітили в дикій природі у 2015 році. Вона привернула увагу тим, що була покрита «шестирічною нормою». Така кількість вовни загрожувала здоров’ю тварини. Після стрижки зайва шерсть була видалена національним чемпіоном по стрижці овець Йаном Елкінсом, а пальто з її вовни виставили в Національному музеї Австралії. Смерть вівці Кріс була очікуваною, адже середня тривалість життя цієї породи 10 років. Сюрприз всередині: італійці представили новий сорт яблук Сорт Red Moon був виведений в Італії компаніями Clementi Srl та Bio Meran. Яблука цього сорту особливі своєю червоною шкіркою та червоним м’якушем, пише «Агро-Центр».
– У Мадриді яблука Red Moon мали хороший попит. Ми показали та дали скуштувати свіжозібрані фрукти багатьом покупцям звичайної торгівлі та сучасної дистрибуції з різних країн. Привабливий червоний колір м’якоті та високий вміст антоціаніну поєднує це яблуко з останніми споживчими тенденціями. Red Moon – це по-справжньому новий продукт, привертає увагу і не в останню чергу яблуко, здатне привернути кінцевого споживача та створити додаткові продажі. Red Moon насправді не конкурує з уже переповненою категорією яблук, але є ще одним фруктом, що розташований на півдорозі між яблуком та ягодами чи гранатами, – розповів співвласник компанії-партнера Red Moon – Kiku Variety Management Юрген Браун.
Розробники також пояснили, що сорт Red Moon поки є єдиною маркою із 100% червоних яблук з червоним м’якушем, вирощених в Італії. Зараз під цей сорт відведено 100 га в найпридатніших районах Альто-Адідже та Венето. Цього року зібрали 1,5 тис. тонн яблук, частина з яких біологічна та біодинамічна. Найближчим часом розпочнеться постачання яблук з сюрпризом у Німеччину, країни Бенелюксу та Скандинавію. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео