Неймовірний концерт гурту Double Blast у Чортківському костелі (відео)

1-38

13 листопада фіналіст Oleh Krysa 3rd International Violin Competition 20-річний скрипаль Костянтин Лукинюк та гурт Double Blast (бандура-баян) зіграли благодійний концерт у Костелі Матері Божої Святого Розарія та Святого Станіслава у Чорткові.

Виступ тривав близько години. Під час концерту звучали твори Й. С. Баха, Н. Паганіні, Ф. Крейслера, Е.Ізаї.

Костянтин Лукинюк навчався в Чернівецькій музичній школі №2 та у коледжі мистецтв імені С. Воробкевича. Він є лауреатом низки музичних конкурсів. Відомий скрипаль Олег Криса помітив талант Костянтина та запросив на навчання в Америку в Істменівську музичну школу. Зараз хлопець повернувся додому на академвідпустку.

Щодо гурту «Double Blast», то він утворився ще у 2015 році. Тоді два молодих викладачі Чортківського гуманітарно-педагічного коледжу імені Олександра Барвінського - баяніст Юрій Радко та піаніст Роман Гуменюк - вирішили об’єднатись та почали творити власну неповторну музику. Згодом до них приєдналась бандуристка Лідія Бойків.

Цим виступом музиканти збирали кошти на оновлення своїх інструментів. Частину зібраних грошей виділять на забезпечення потреб храму. На концерті була благодійна скринька, тож всі охочі могли допомогти музикантам з коштами на їх розвиток.

Фото з відкритих джерел, відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео