Віра Олександрович

На Тернопільщині не забули про Підручного, лікарні, аптеки і своїх колег (фото)

Основне

«Не заявами і зверненнями єдиними!» - схоже, саме таким принципом керувалися обранці Тернопільщини, коли ухвалювали господарські питання у четвер, 14 листопада.

Нагадаємо, під час 2-го засідання 12 сесії політики розглянули чимало цікавих питань, хоча найбільше уваги все-таки привернув… ремонт у конференц-залі (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). До слова, інша частина приміщення залишилася такою ж, як і була впродовж 40 років. Тож різниця навіть між фойє і залою – вражаюча.

Отже, на сесії заслухали і прийняли до відома звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців, а також ухвалили зміни до обласного кошторису на 2019 рік. До слова, пропозиції мали і заступник голови обласної ради Любомир Крупа, й інші депутати. Із такими змінами присутні погодилися. Згодом на сесії схвалили проект змін до «Обласної комплексної програми енергоефективності та енергозбереження на 2016-2019 рр.».

Також обласна рада присвоїла звання «Почесний громадянин Тернопільської області» уродженцю нашого краю Дмитру Підручному. Варто зазначити, що спортсмену тепер вручать відповідні нагрудний знак і посвідчення, а також виплатять одноразову винагороду - 10 мінімальних зарплат.

Що цікаво, на сесії підтримали клопотання до Верховної Ради про нагородження грамотою депутатів обласної ради Володимира Болєщука і Василя Ференца.

Окрім того, депутати реорганізували ряд медичних комунальних закладів, зокрема: Чортківський обласний протитуберкульозний диспансер і Язловецький обласний протитуберкульозний санаторій. Питання реорганізації Кременецького обласного протитуберкульозного диспансеру перенесли на наступне засідання. На додачу, сесія підтримала призначення Вадима Рудика на посаду генерального директора (головного лікаря) комунального некомерційного підприємства «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр». Натомість Ольга Жеруха уже повноцінно обіймає посаду директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна аптека №78»-завідувача аптеки, а Руслан Семинина - посаду генерального директора (головного лікаря) комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер».

Займалися депутати й іншими справами. Так, вони перейменували комунальне некомерційне підприємство «Буданівська обласна психоневрологічна лікарня» на комунальне некомерційне підприємство «Буданівський обласний заклад із надання психіатричної допомоги», а комунальне некомерційне підприємство «Почаївська обласна психоневрологічна лікарня» на комунальне некомерційне підприємство «Почаївський обласний заклад із надання психіатричної допомоги».

Також, розглянувши пропозиції Міністерства охорони здоров’я України від 06.11.2018 р. за №104-13/ 896/29510, клопотання державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» від 26.11.2018 р. за № 01/2179, звернення уповноважених представників трудового колективу державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» від 15.11.2018 р. за №01/2099, Тернопільська обласна рада вирішила надати згоду на прийняття із державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини цілісних майнових комплексів ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» із наступним проведенням заходів із їхньої реорганізації в обласні комунальні некомерційні підприємства.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео