Жителі Шумської ОТГ переймали досвід у США (фото)

15049d81d5e1e481bcb7a7150ded0a27

З часу утворення Шумської ОТГ у громаді вдалося успішно реалізувати кілька проєктів за кошти «DOBRE». Така співпраця відбувається за фінансової підтримки  американського уряду – агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Крім того, що завдяки цьому у Шумську та деяких селах вдалося втілити чимало ідей, ця програма спрямована на те, аби постійно навчати людей, які працюють у місцевому самоврядуванні, активних мешканців та представників громадських організацій. Завдяки цьому у Шумській ОТГ  мають можливість навчатися за грантові кошти, обмінюватися досвідом, черпати нові ідеї і отримувати колосальний стимул змінюватися самим і змінювати підходи до роботи та й, власне, розуміння справжньої ролі місцевого самоврядування, громадянського суспільства у розвитку і держави, і кожного, окремо взятого, села чи міста.

Нещодавно одна із таких навчальних поїздок відбулася у США. У проєкті «DOBRE» наразі задіяно 75 об’єднаних територіальних громад України, які утворилися внаслідок децентралізації. Минулоріч 25 з них взяли участь у такому обміні досвідом, у 2019-ому до США поїхали представники ще 25 ОТГ – серед них і Шумської – міський голова Володимир Плетюк та секретар міської ради Людмила Павленко. Поїздка повністю профінансована програмою «DOBRE», включаючи проїзд, проживання, харчування, екскурсії.

Отож, які враження від перебування у США, чого навчилися і що варто змінювати в Україні та Шумській ОТГ зокрема, детальніше пишуть на сайті Шумської міської ради.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео