Орест Сарматський

Живець свиней почав дешевшати (Агроновини)

2001 (Copy)

Протягом другого тижня листопада тривав низхідний рух закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій. Середня ціна втратила 1 грн/кг (2,2%) і сягнула 44,2 грн/кг.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

Ближче до середини місяця зниження цін на ринку живця свиней пришвидшилося. Виробники скорегували свої ціни реалізації на 0,5-2 грн/кг у бік пониження. Тож упродовж 46-го тижня товарні партії свиней реалізовували переважно по 43-45 грн/кг.

Очікування на другу половину місяця неоднозначні. Частина представників м’ясопереробної галузі прогнозує подальше послаблення цін закупівлі. Зокрема, близько третини закупівельників передбачає зниження мінімальної ціни закупівлі до 42 грн/кг, про що свідчать результати опитування учасників Асоціації м’ясної галузі.

Більшість же опитаних вважає, що наступного тижня ціна залишатиметься на досягнутому рівні – в межах 43-45 грн/кг. Підтвердженням цього, на думку виробників свинини, є готовність переробників заздалегідь бронювати товарні партії на наступний тиждень.

В Україні виробили 1,1 млн тонн цукру в новому сезоні

В Україні виготовлено 1,09 млн т цукру та перероблено 7,3 млн т цукрових буряків. Про це повідомляє пресслужба НАЦУ «Укрцукор».

До виробничого сезону цукроваріння приступив 31 завод із 32.

Нагадаємо, що в новому сезоні виробництва цукру в Україні працюватимуть 32 цукрових заводи, що в порівнянні з минулим роком, на 10 заводів менше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео